BLOG / Trend

A legjobb fürdőszoba trendek-2019

Ahogy már tavaly is összefoglaltuk a főbb fürdőszoba trendeket, most idén is eljött ennek az ideje, hogy szemügyre vegyük a legjobb fürdőszoba trendeket 2019-ben. Íme tehát ötletek és némi inspiráció azoknak, akik felújítás, vagy építkezés előtt állnak, vagy csak feldobnák valami újjal a helyiség már megszokott hangulatát.

Spa-hangulat: „fülledt fekete”

Ki ne szeretné a fürdők fülledt hangulatát és a forró vízben és gőzben töltött pihentető perceket? Az idei évben hivatalosan visszatért a divatba a nyilvános fürdők félhomályos hangulatát idéző, merész, fekete fürdőszoba.

Az elegáns márvány

A márvány soha nem ment ki igazán a divatból, de idén kifejezetten a középpontban van. Különösen a nagyméretű fehér-szürke márványlapok lesznek népszerűek, amelyek önmagukban is elegáns és exkluzív hatást kölcsönöznek a fürdőszobának.

Matt fekete csaptelepek és kiegészítők

A fekete idén nem csak a burkolatok, szaniterek és bútorok között hódít. Egy unalmasnak titulálható fürdőszobának teljesen új hangulatot képes kölcsönözni egy új matt fekete csaptelep, vagy pár kiegészítő. Az eredmény garantáltan trendi és vagány lesz.

Neutrális paletta

A neutrális színek használata soha nem megy ki igazán a divatból. Az idei évben nagy népszerűségnek örvend egy szín különböző árnyalatainak felhasználása a fürdőszobában. Ez a technika valójában nem csak a fürdőszobák esetében eredményez kivétel nélkül harmonikus összhatást, hanem bármely más helyiség esetében is. Ha ezt a módszert választjuk fürdőszobánk kialakításához, garantáltan időtálló eredmény érünk el.

Beton-hatás

Már a tavalyi évben is népszerűek voltak, de talán idén érik el a csúcsot a beton-hatású burkolatok. A modern, minimalista stílus kedvelőinek telitalálat egy ilyen típusú burkolat, főleg, ha például vagány, fekete csaptelepekkel kombinálják.

Industrial stílus

Ha már beton és fekete szerelvények, akkor sejthető, hogy az industrial, azaz ipari stílus is nagy divat lesz idén. Elő a csövekkel, vezetékekkel, idén divat lesz megmutatni mi is rejlik a pult alatt. Ha pedig be tudunk szerezni egy fém keretes tükröt, vagy zuhanykabint az megkoronázza az összhatást.

Nyitott, többfunkciós tér

A fürdőszoba egyre inkább jelent egy „szigetet” a lakáson belül, ami a pihenés és relaxáció szentélye. Már nem csak a mindennapi higiénia eszközeként funkcionál. Ezért egyre inkább „szoba-szerű” lesz a fürdőszoba, ami a helyiség méretének növekedését, vagy esetleg akár egybenyitását is jelenti a hálószobával. Ezekben a multifunkcionális terekben kiemelkedően fontos, hogy ne csak funkcionálisak legyenek a benne lévő elemek, hanem esztétikusak is. Így többek között a szabadon álló kádak népszerűsége az idei évben tovább fog nőni.

Hangsúlyos mintás fal

Ez sem újdonság, de idén kifejezetten népszerű lesz valamilyen extravagáns mintás csempével kihangsúlyozni egy falat a fürdőszobában. Legyen az mozaik minta, valami absztrakt, virágminta, vagy fotó-szerű tájkép, idén elereszthetjük a fantáziánkat.

Központban a művészet

Már szerepelt a listában, hogy egyre jelentősebb, hogy szoba-szerű legyen a fürdőszoba is. Nos, ennek fényében miért is ne kaphatna helyet a művészet a fürdőszobában is? Egy jól elhelyezett fotó, poszter, vagy festmény a fürdőszoba egy hangsúlyos falán csak úgy vonzza a tekintetet és valóban szoba jelleget kölcsönöz a helyiségnek. Emellet, gyönyörködhetünk is az adott alkotásban, miközben épp egy jó fürdőt élvezünk.

 

Kapcsolat

A város szívében megtalál minket, várjuk Önt sok szeretettel!