BLOG / Trend

Csempét minden szobába? IGEN!

Tévhit, hogy a csempéknek csak a fürdőszobában lenne létjogosultságuk. A csempe szinte minden szobában megállja a helyét, vagy praktikai, vagy esztétikai szempontból. A fürdőszobán kívül a folyosókon és előszobákban szokás leginkább a csempék használata, hiszen sokkal strapabíróbbak és könnyebben tisztíthatók, mint akár a szőnyeg, akár a laminált padló, vagy parketta. De ne hagyjuk, hogy a megszokás korlátozza képzelőerőnket.

Miért is ne csempézhetnénk le akár a nappali padlóját, akár egy hangsúlyozni kívánt falat a hálószobában? A csempe sokkal tartósabb és könnyebben is tisztítható, mint egy dísztapéta és többnyire mutatósabb, hiszen rengeteg fajta dekorcsempét találunk ma már a piacon. Legyen az egy rusztikus fal, egy látványos mozaik minta, vagy modern fémes hatás, amit látni szeretnénk a nappalinkban, vagy hálószobánkba, csempével mindez már megoldható. A fahatású csempék szinte már megkülönböztethetetlenek a parkettától. A letisztult kő hatású csempék pedig olyan eleganciát biztosítanak a tereknek, mint semmilyen más burkolat.

Mutatunk is pár kreatív ötletet, hogy hogyan használjunk csempét a fürdőszobán kívül is!

Variációk konyhára:

A fürdőszobákon kívül leggyakrabban a konyhában használunk csempét, nem véletlenül. Ha el akarunk a szokásostól rugaszkodni, válasszunk metro csempét, különleges alakú csempét, vagy akár fém-hatású csempéket. Garantáltan nem lesz unalmas az eredmény.

Variációk nappalira:

Gondolhatnánk, hogy a nappaliban túl hűvös hatást keltene a csempe. Ez esetben próbálkozzunk fa hatású csempékkel, vagy dísztapéta helyett burkoljunk fel egy sávot a falon, amelyet hangsúlyozni szeretnénk. A kandalló körüli mozaik is kifejezetten izgalmas és látványos megoldás lehet.

Variációk hálószobára:

A hálószobával hasonló a helyzet, mint a nappalival. Itt is különleges hatást tudunk elérni egy jól megválasztott mozaik, vagy dekorcsempével az ágy mögötti falon, de a fa hatású csempe is kellemes hangulatot tud teremteni a térben. Ha esetleg aggódunk, hogy hideg lesz a padló, akkor szerezzünk be egy pihe-puha szőnyeget, hogy az ágyról leszállva erre léphessünk rá.

Variációk teraszra:

Legyen akár fedett télikert, vagy kültéri terasz, veranda, udvar, a csempe az egyik legjobb megoldás. Számtalan verzió létezik: természetes hatású csempék, beton hatású csempék, mintás és mozaik csempék, matt és mázas csempék. Csak az ízlésünk szabhat határt. Egyetlen dologra kell ügyelnünk, ha kültérre keresünk csempét: mindig bizonyosodjunk meg a szaküzletben, hogy az adott csempét kültérre is lehet-e burkolni. Illetve gondoljuk végig, hogy mire fogjuk használni a területet: például ha sűrűn közlekedünk rajta, de csapadék/nedvesség érheti a területet, akkor ne válasszunk túl sima felületű csempét, mert nagyon csúszóssá válhat és ez veszélyes lehet.

Kapcsolat

A város szívében megtalál minket, várjuk Önt sok szeretettel!